Miksi opiskella englantia Kanadassa
Kanada on jo pitkään jäänyt altavastaajaksi, kun ihmiset valitsevat maata, jonne lähteä opiskelemaan englantia (USA ja Australia, syytämme teitä!). Se ansaitsisi kuitenkin ehdottomasti paikan suosituimpien opiskelukohteiden kärjessä. Miksikö? Tässä syyt, joiden vuoksi englannin opiskelu Kanadassa on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen ajatus:
Vähemmän byrokratiaa
Tahtoisitko suorittaa korkeintaan puolen vuoden mittaisen kielikurssin (joka ei ole osa mitään pidempää opinto-ohjelmaa)? Kanadassa tämä onnistuu ilman opiskelulupaa. Lisäksi kansainvälisillä opiskelijoilla, jotka ovat saaneet opintonsa päätökseen ja tahtoisivat jäädä Kanadaan töitä tekemään, voi hyvinkin olla mahdollisuus tähän. Kanadan viisumi- ja maahanmuuttosäännökset ovat ylipäätään melko helppotajuiset, eivätkä edellytä kohtuutonta paperisotaa.
Hyvää elämää
Kanada on turvallinen ja vakaa maa, jonka Global Peace Index on arvioinut maailman kuudenneksi turvallisimmaksi asuinpaikaksi. Lisäksi sen suurkaupungit, kuten Toronto, Vancouver ja Montreal on valittu 50 maailman parhaan opiskelukaupungin joukkoon. Kartoituksessa huomioitiin kaupunkien hintataso, työnantajien suhtautuminen siellä opiskeluun sekä opinto-ohjelmien monipuolisuus.
Kanadassa on kaiken kaikkiaan korkea elintaso, mutta elämiskustannukset ovat matalammat kuin monissa muissa suosituissa opiskelumaissa, kuten Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.
Neljä kaunista vuodenaikaa
Kanadan neljä vuodenaikaa ovat kuin suoraan lastenkirjasta, ja maan ilmasto sopiikin hyvin suomalaiselle, joka on tottunut vaihteleviin vuodenaikoihin. Olisihan se nyt pidemmän päälle melko pitkäveteistä, jos keli olisi aina samanlainen!
Kanadassa pääset kokemaan lämpimän kesän, johon mahtuu lukemattomia pitkiä eväsretkiä, nähtävyyksien katselua, patikointia ja vedessä polskimista. Syksy puolestaan tuo mukanaan kirpeän ilman sekä keltaisena, oranssina ja punaisena hehkuvan luonnon. Talvi on kylmä ja kimmeltävä, ja sen kuluessa voit lähteä luistelemaan, hiihtämään, mäenlaskuun tai vaikka lumikenkäilemään. Keväällä taas vietetään vaahteranmahlan sadonkorjuuaikaa, mihin liittyy paljon erilaisia festivaaleja ja mahdollisuuksia selvittää, kuinka suurenmoiselta aito kanadalainen vaahterasiirappi maistuukaan.
Suurenmoinen luonto
Kanadassa on metsää 3,5 miljoonan neliökilometrin verran (mikä tarkoittaa, että sen metsät kattavat 9 prosenttia koko maailman metsäpinta-alasta). Suuressa osassa maata ei siis ole asutusta laisinkaan, mikä tarkoittaa koskemattomia metsä- ja vuoristoseutuja, jotka täyttyvät järvistä, kosteikoista, kasvillisuudesta ja luonnon eläimistä.
Kun opiskelet Kanadassa, käytä siis lomat ja viikonloput hyödyksi ja retkeile niin paljon kuin pystyt: hiihdä, patikoi, kalasta, melo kajakilla, lähde pyöräilemään vuoristoon, bongaa valaita tai ratsasta.
Hyviä ajanviettomahdollisuuksia tarjoavat myös Kalliovuoret, revontulet, 47 luonnonpuistoa sekä Niagaran putoukset.
Yltäkylläisesti kulttuuria ja urheilua
Etkö ole ulkoilmaihmisiä? Se ei tarkoita, ettet rakastaisi Kanadaa. Paikalliset pitävät suuresti yhteisestä hauskanpidosta, mitä todistaa laaja kirjo erilaisia kulttuuri- ja ruokafestivaaleja, joita järjestetään pitkin maata. Mittava ja kauan jatkunut maahanmuutto takaa, että juhlan aiheet eivät lopu kesken.
Esimerkiksi Vancouverissa on aina käynnissä jonkin sortin juhlat – festivaaleja järjestetään muun muassa teatterin, lastentaiteen, seksuaalivähemmistöjä käsittelevän elokuvan ja kirjoittamisen saralla – ja Quebec esittelee aina mieluusti ranskankielistä taide- ja kulttuurielämäänsä.
Toronto puolestaan rakentuu 140 omaleimaisesta kaupunginosasta, jotka ovat täpötäynnä viihdettä ja kulttuuritapahtumia.
Kun huomioidaan lisäksi vauhdin ja jään teatteri, jota paikallinen jääkiekko tarjoaa (muista valita oma suosikkijoukkueesi!), on helppo ymmärtää, että Kanadassa tekeminen ei lopu kesken.
Ja joko mainitsimme ystävälliset ihmiset ja heidän hurmaavan, rennon aksenttinsa? Siinä vielä yksi syy, miksi Kanada on ensiluokkainen paikka englannin opiskeluun.