EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Treenaa kuin paikallinen: 10 kaupunkia, joissa voit oppia uuden urheilulajin

Treenaa kuin paikallinen: 10 kaupunkia, joissa voit oppia uuden urheilulajin

Sanomme aina, että paras tapa oppia uusi kieli on uppoutua paikalliseen kulttuuriin. Ulkomailla opiskellessasi voit ryhtyä aktiivisesti (tajuatko?) rikastuttamaan kulttuurikokemustasi opettelemalla uuden urheilulajin.

Monilla mailla on kansallisia urheilulajeja, jotka ovat juurtuneet syvälle paikalliseen kulttuuriin. Urheiluseuraan liittyminen on myös loistava tapa saada uusia ystäviä ja kehittää kielitaitoasi. Pakkaa urheilukamasi mukaan - on aika hikoilla kielten oppimisen nimissä. Nämä ovat parhaita kaupunkeja, joissa voit tutustua kulttuuriin uuden urheilulajin avulla.

1. Tennis – Lontoo

Tennis ja Englanti ovat yhtä täydellinen yhdistelmä kuin mansikat ja suklaa. Lontoossa järjestetään historiallinen Wimbledon, jossa maailman parhaat tennispelaajat pelaavat klassisissa valkoisissa asuissaan. Sisä- ja ulkokenttiä löytyy eri puolilta kaupunkia. Voit vuokrata kentän ystävien kanssa tai liittyä urheiluseuraan oppitunteja ja kilpailuja varten.

2. Surffaus – Sydney

Haaveiletko surffaamisesta? Suuntaa Sydneyyn. Kaupunki tarjoaa pitkät kesät, lämpimät vedet ja rennon ilmapiirin, mikä houkuttelee muitakin meren ystäviä. Sydneyn maailmankuulut surffirannat, kuten Bondi ja Manly, vetävät puoleensa surffaajia ympäri maailman. Alueen leveillä lahdilla on hyviä aaltoja aloittelijoille, ja syrjäisemmissä paikoissa suurempia aaltoja kokeneemmille surffareille. Sydney on siis täydellinen surffipaikka kaiken tasoisille harrastajille.

3. Judo – Tokio

Japani on judon synnyinmaa – kamppailulaji, jossa kaksi urheilijaa kilpailee keskenään pyrkien turvallisesti heittämään vastustajan maahan tai hallitsemaan hänet lukkotekniikoilla. Laji vaatii kärsivällisyyttä, harjoittelua ja vastustajan kunnioittamista – aivan kuten uuden kielen oppiminenkin! Etsi Tokiosta dojo, jossa on monikielisiä ohjaajia, niin voit kehittää japanin kielen taitojasi samalla kun hiot judotaitojasi.

4. Lentopallo – Miami

Lentopallon ansiosta sinun ei enää tarvitse valita rannalla rentoutumisen ja urheilun välillä. Laji sai alkunsa Massachusettsista, mutta Floridassa sitä rakastetaan erityisen paljon. Joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan lyömällä palloa käsin korkean verkon yli. Miamin hiekkarannoilla on lukuisia kenttiä, ja kaupungissa on myös yhteisöliigoja, joissa voit liittyä joukkueeseen ja pelata tavoitteellisemmin.

5. Jääkiekko – Toronto

Kanadan nopeatempoinen ja rakastettu kansallisurheilulaji on jääkiekko. Pelin perusidea on yksinkertainen: kaksi joukkuetta, joiden pelaajat ovat varustautuneet luistimilla ja suojavarusteilla, yrittävät mailoilla ohjata kiekon vastustajan maaliin. Torontossa jääkiekkokulttuuri on erityisen vahva. Kaupungista löytyy lukuisia luistelukenttiä sekä erilaisia kouluja ja kursseja, joissa kaikenikäiset ja -tasoiset pelaajat voivat harjoitella ja oppia lajin saloja

6. Jalkapallo – Barcelona

Jalkapallo on vakiinnuttanut itselleen vahvan aseman Barcelonassa, ja se onkin Espanjan suosituin urheilulaji. Kaupungista löytyy lukuisia jalkapalloharjoitusleirejä, ja lajin harrastaminen tai sen seuraaminen on erinomainen tapa luoda yhteyksiä paikallisten kanssa.

7. Rugby – Auckland

Rugby ei ole Uudessa-Seelannissa pelkästään suosittu urheilulaji, vaan se on keskeinen osa kiwien kulttuuria ja identiteettiä. Ikoninen All Blacks, Uuden-Seelannin rugby union -maajoukkue, aloittaa jokaisen ottelunsa esittämällä haka-tanssin, joka on perinteinen māori-tanssi. Sukella pelin monimutkaiseen terminologiaan ja liity johonkin monista paikallisista seuroista, jotta pääset lajissa alkuun.

8. Soutu – Oxford

Soutajat kertovat, että siinä on jotain maagista, kun airot liikkuvat täydellisessä harmoniassa joukkueen kanssa aurinkoisena aamuna joella. Oxfordissa virtaava joki on tunnettu rikkaista soutuperinteistään, ja se on erinomainen paikka oppia lajia. Voit valita itse miehistön koon: joukkuepelaajat voivat kilpailla kahdeksan, neljän tai kahden hengen veneissä. Voit myös valita yksin soutamiseen tarkoitetun single scullin.

9. Sukellus – Sliema

Vaikka sukellus ei ole Maltan kansallisurheilulaji, tämä upea Välimeren saarivaltio on loistava paikka oppia sukeltamaan ja aloittaa vedenalainen tutkimusmatkailu. Sliemassa ja St Julian'sissa on useita sukelluskouluja, ja kirkkaansinisissä rannikkovesissä on lukuisia riuttoja, luolamuodostelmia ja matalaan veteen uponneita hylkyjä.

10. Taekwondo – Soul

Taistelulaji Taekwondo on Etelä-Korean historiallinen kansallisurheilulaji. Vilkkaasta pääkaupungista Soulista löytyy lukuisia dojoja ja harjoituskeskuksia. Ei ole parempaa paikkaa oppia harjoitustekniikoita ja sisäistää lajille ominaisia henkisiä arvoja, kuten kurinalaisuutta, kunniaa ja kunnioitusta, kuin tämä kaupunki.

Luo yhteys uuteen kulttuuriinOpiskele ulkomailla
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin