EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

6 kehonkielen merkkiä, jotka viestivät avoimuudestasi uusille ystävyyssuhteille

6 kehonkielen merkkiä, jotka viestivät avoimuudestasi uusille ystävyyssuhteille

”Täällä ei ole vieraita; on vain ystäviä, joita et ole vielä tavannut.

Tämä irlantilaisen runoilijan William Butler Yeatsin sitaatti on hyvä pitää mielessäsi, kun seuraavan kerran astut huoneeseen, joka on täynnä tuntemattomia ihmisiä. Ensimmäinen askel ystävyyssuhteiden luomisessa voi olla elämää mullistava ja se voi tuntua todella vaikealta. Siksi olemme koonneet oppaan kehonkielen vihjeistä, joilla voit viestiä uusille tuttavuuksille avoimuudestasi jo ennen ensimmäistäkään sanaa.

1. Avoin asento

Aloita asennostasi. Varmista, ettei sinun ja muiden välissä ole esteitä. Este voi olla selkeä, kuten katse puhelimessa, tai se voi olla hienovaraisempi. Myös käsien pitäminen puuskassa tai juoman pitäminen rinnan korkeudella viestittää sulkeutuneisuudesta. Kun olet avoimessa asennossa - eli pää ylhäällä, hartiat taaksepäin ja ilman esteitä - annat muille merkin, että olet halukas tutustumaan.

2. Katsekontakti

Tiedätkö, miksi on tapana ottaa katsekontakti, kun kilistellään? Historiassa sen sanotaan paljastaneen, oliko seuralainen myrkyttänyt viinin. Vaikuttaa ehkä liioitellulta, mutta asia on näin: pelkkä sekunnin murto-osan katsekontakti voi synnyttää luottamusta (tai kertoa, kannattaako etsiä uusi juomaseuralainen). Huomasitko mielenkiintoisen henkilön huoneen toisella puolella? Luo katsekontakti. Tämä ei-sanallinen viesti kertoo, että olet ystävällinen ja avoin keskustelemaan.

Vinkki: Oletetaan, että tämä henkilö tulee luoksesi. Katsekontakti keskustelun aikana osoittaa, että olet läsnä ja kuuntelet. Liiallinen katsekontakti voi kuitenkin tuntua ahdistavalta. Mikä sitten on sopiva määrä? Yhden tutkimuksen (linkki englanninkieliseen tutkimukseen) mukaan katsekontaktin ylläpitäminen 6070 prosenttia ajasta on ihanteellinen tapa luoda tunneside.

3. Käänny kokonaan henkilöä kohti

Jos vain osa kehostasi, kuten pääsi, on kääntynyt toista henkilöä kohti, voi vaikuttaa siltä, ettet ole täysin mukana keskustelussa ja etsit tilaisuutta poistua. Voit antaa helposti paremman vaikutelman kääntämällä koko kehosi häntä kohti. Saat lisäpisteitä, jos suuntaat myös jalkasi hänen suuntaansa. Tämä pieni ele antaa heti viestin siitä, ettet ole aikeissa livistää paikalta.

4. Hymyile aidosti

Kun katsot mitä tahansa paparazzikuvaa Meghan Marklesta, hänellä on aina kasvoillaan iloinen hymy. Mikä saa sen näyttämään aidolta eikä teeskennellyltä? Hän hymyilee silmillään. Se tarkoittaa kahta asiaa: tuoden tietoisesti säihkettä katseeseesi ja (palataan sääntöön numero 2) anna muiden nähdä se. Valehymyilijät välttävät katsekontaktia.

Vinkki: Parhaan tuloksen saat, kun et hymyile heti. Kehonkielen asiantuntijat suosittelevat odottamaan, kunnes olet tehnyt katsekontaktin toisen henkilön kanssa (taas sääntö numero 2!). Näin hän tietää, että hymysi johtuu hänestä - ja se on paljon erityisempää kuin jatkuva hymyileminen. Lisäksi se on helpompaa kasvojen lihaksille.

5. Nyökkäile, mutta älä liikaa

Nyökkäys kertoo puhujalle, että seuraat hänen puhettaan ja olet kiinnostunut siitä, mitä hänellä on sanottavanaan. Mutta kuten katsekontaktissa, liika nyökkäily voi antaa kielteisen vaikutelman. Liiallinen nyökkäily viestii kärsimättömyydestä, ikään kuin yrittäisit kiirehtiä keskustelua. Osoita vilpittömyytesi nyökyttelemällä päätäsi tasaisin väliajoin.

6. Ole se, joka lähestyy

Mikä on paras kehonkielen viesti, jonka voit lähettää ystäville, joita et ole vielä tavannut? Kävele suoraan heidän luokseen ja aloita keskustelu. Muista, että he ovat luultavasti yhtä avoimia tapaamaan uusia ihmisiä (ja yhtä jännittyneitä) kuin sinä. Haasta itsesi lähestymään viittä ihmistä ja juttelemaan heidän kanssaan vähintään viisi minuuttia. Kun olet tehnyt sen, sinulla on viisi uutta ystävää, joiden luokse voit palata.

Matkusta ympäri maailmaa, opi uusi kieli ja hanki uusia ystäviä loppuelämäksesi.Tutustu kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa