EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syksyistä elokuvaa, jotka auttavat sinua oppimaan englantia

10 syksyistä elokuvaa, jotka auttavat sinua oppimaan englantia

Monille syksy merkitsee lämpimiä neuleita ja kurpitsamausteisia juomia. Tanskalaiset ovat jopa luoneet sanan syksyn kodikkaalle tunnelmalle – hygge (lausutaan 'hoo-ga'). Toisille taas syksy on aika heittäytyä pelottavaksi ja juhlistaa halloweenia.

Oli mieltymyksesi mikä tahansa, voit juhlistaa syksyn saapumista ja samalla kehittää englannin taitojasi nauttimalla parhaista englanninkielisistä elokuvistamme syksyisen leffaillan merkeissä.

1. Hokkus Pokkus

Tässä Salemiin sijoittuvassa kulttiklassikossa (todellinen kaupunki Amerikassa, jossa on poltettu noituudesta epäiltyjä naisia) kolme kuvitteellista noitaa herätetään henkiin Halloweenina. Yliluonnollisen ilmapiirin luomiseksi käytetään runsaasti dramaattista kaakatusta ja naurettavan vähäeleisiä erikoistehosteita. Hokkus Pokkus on ehkä jo 30 vuotta vanha, mutta se on edelleen joka syksy niin suosittu yleisön keskuudessa, että kauan odotettu jatko-osa on ilmestymässä - mustine kissoineen, kiljuvine korppeineen ja ilkeine Sandersonin sisaruksineen.

2. Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä

Tämä murhamysteeri on yhtä aikaa mukaansatempaava ja hulvaton. Mukana on Hollywoodin tähtiä, kuten Ana de Armas, Daniel Craig ja Chris Evans. Tapahtumat sijoittuvat syksyiseen amerikkalaiseen maalaiskartanoon, joka voisi olla kuin suoraan kummitustarinasta (vaikka kummituksia ei olekaan), ja sitä ympäröi värikäs syysmetsä. Perhe ja etsivät istuvat roihuavan nuotion äärellä, yllään paksut villapuserot ja pitkät takit, joita koristavat värikkäät huivit, yrittäen selvittää, kuka on murhaaja. Mitä tässä ei voisi rakastaa?

3. Pikku naisia

Vaikka se onkin klisee, monet meistä rakastavat käpertyä lempikirjan ääreen iltojen hämärtyessä. Yksi suurista klassikoista on Pikku naisia, ja vuoden 2019 elokuvaversio Marchin sisarusten elämästä sopii täydellisesti tunnelmalliseen elokuvailtaan. Alkuperäinen romaani on kirjoitettu 150 vuotta sitten, mutta elokuvaan on tuotu modernisoitua kieltä, mikä tekee siitä helposti seurattavan.

4. Addams Family

Jos haluat virittäytyä Halloween-tunnelmaan ilman varsinaista kauhua, 90-luvun Addams Family -elokuvat (Addams Family ja Addams Family II) tarjoavat goottimaisen ja hulvattoman nautinnon. Elokuvissa riittää hämärästi valaistuja viktoriaanisia kartanoita ja synkkiä hautausmaakohtauksia. Keskiössä on omituinen, mustiin pukeutuva perhe, joka nauttii kaikesta makaaberista. Mukana on tietysti myös ikoninen ruumiiton käsi.

5. Coco

Tämä Pixarin animaatioelokuva sijoittuu meksikolaiseen Día de los Muertos -juhlaan, jota vietetään vuosittain 1.–2. marraskuuta kuolleiden sukulaisten elämää kunnioittaen. Tarina seuraa nuorta poikaa, joka päätyy vahingossa kuolleiden valtakuntaan, tapaa esi-isiään ja saa samalla selville jotain olennaista itsestään. Elokuva on värikäs ja juhlava, ja siinä on lämmin tunnelma.

6. Holidate

Halloween-kauhuelokuvat eivät ole kaikkien makuun, ja Netflixin Holidate tarjoaa täydellisen vastapainon. Tämä juustoinen amerikkalainen romanttinen komedia seuraa kahta päähenkilöä, jotka tarvitsevat koko elokuvan tajutakseen rakastuneensa toisiinsa. He sopivat toimivansa toistensa seuralaisina vuoden juhlapyhinä – mukaan lukien syksyn suosikki, Halloween – joten samalla voit kerrata eri vuodenaikojen sanastoa.

7. Kun Harry tapasi Sallyn

Vaikka tämä elokuva on vanha, se on todellinen klassikko syksyyn – elokuvan julistekin on täynnä oransseja syksyn lehtiä. Tarina Harryn ja Sallyn ystävyydestä, joka kehittyy rakkaudeksi, sijoittuu New Yorkiin ja saa sinut haaveilemaan pekaanipiirakasta (jäätelön kera, tietenkin). Meg Ryan, neulepuserot ja upeat 80-luvun hiukset tuovat mukanaan valtavan annoksen nostalgiaa. Tämä on ehdottomasti yksi viihtyisimmistä (ja ehkä jopa hyggeimmistä) elokuvakokemuksista.

8. Sinulle on postia

Lisää Meg Ryania, lisää syksyistä New Yorkia ja lisää täydellistä syystunnelmaa. Kun New Yorkin lehdet muuttuvat kullanruskeiksi, salaperäinen sähköpostituttavuus herättää päähenkilö Kathleenin sydämessä tunteita (tämä tarina sijoittuu aikaan kauan ennen WhatsAppia). Samaan aikaan hän kamppailee pelastaakseen itsenäisen lastenkirjakauppansa, joka on koristeltu syksyisillä kurpitsoilla.

9. The Edge of Seventeen

Jokaiselle listalle löytyy oma coming-of-age -elokuvansa, ja tämä hauska amerikkalainen high school -elokuva alkaa syyslukukaudella, tarjoten paljon syksyisiä vaatevalintoja. Kuulet runsaasti amerikanismeja ja puhekieltä, kun seuraat Nadinen kömpelöitä vaiheita lukiolaisena, jonka paras (ja ainoa) ystävä rakastuu hänen isoveljeensä.

10. Harry Potter

Noitia ja velhoja, jotka loitsivat, lentävät lumotuilla luudilla ja taistelevat taikapetoja vastaan? Älä väitä, etteikö Harry Potterin lumottu maailma sopisi täydellisesti Halloweeniin. Elokuva tarjoaa laajan sanavaraston (vaikka osa siitä onkin keksittyä) ja erilaisia aksentteja, joiden avulla voit harjoitella englannin kuuntelua sekä ymmärtämistä. Kahdeksan elokuvan joukosta voit valita mieleisesi, joten syksyn elokuvaillassa voit nauttia suurista juhlista (kuten kiitospäivä) tai synkemmistä hetkistä, joissa esiintyy sieluja imeviä pimeyden olentoja.

Paranna englantiasi tänä syksynäTutustu
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin