EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

90-luvun englanninkieliset slangisanat, jotka kannattaa ottaa käyttöön jo tänään

90-luvun englanninkieliset slangisanat, jotka kannattaa ottaa käyttöön jo tänään

Pussifarkuista ja crop-topeista paksuihin lenkkareihin ja pieniin aurinkolaseihin — 90-luvun muoti on palannut, ja nyt on aika parantaa englannin kielen sanavarastoa sen mukaisesti.

90-luku ei ollut täydellisen kieliopin tai oikeinkirjoituksen juhla-aikaa. Monet vuosikymmenen suosituimmista slangisanoista syntyivätkin kirjaimia pudottamalla, sanoja lyhentämällä tai yhdistämällä kaksi sanaa yhdeksi. Oliko se sekavaa? Totta kai! Mutta tekikö se asioista hauskempaa? Ehdottomasti. Jotkin näistä sanonnoista ovat säilyneet 2000-luvulle asti, mutta nyt on paras hetki palauttaa ne takaisin arkipuheeseen.

Pidä siis tiukasti kiinni scrunchiestasi – tässä on kaksitoista 90-luvun englanninkielistä slangitermiä, jotka sinun on otettava heti käyttöön. Ja nämä vinkit tulevat joltakulta, joka oli (juuri ja juuri) paikalla, kun nämä ilmaisut olivat alun perin kuuminta hottia.

1. Rad

Lyhenne sanasta radikaali, mutta sen tuoreempi merkitys on 'cool'.

2. Chillax

Ei tarvitse olla nero tajutakseen, että tämä ikoninen sanojen chill ja relax yhdistelmä tarkoittaa ”ota rennosti”.

3. My bad

Tapa ottaa vastuu jostakin asiasta anteeksipyytävään sävyyn. 'I forgot to pick up the cake for Hayley’s birthday surprisemy bad”.

4. Fo’ shizzle

Ehdottomasti! Oletko aina halunnut löytää hauskemman tavan sanoa 'for sure'? Sinun ei tarvitse enää etsiä: 'fo' shizzle'. Kyllä, kaikki 90-luvun lapset ovat varmasti sanoneet tämän ääneen ainakin kerran.

5. Fresh

Synonyymi uudelle, trendikkäälle ja vaikuttavalle. Olipa kyse musiikista tai vaatteista, jonkin asian kutsuminen 'freshiksi' on aina kohteliaisuus.

6. Buggin’ out

Termi, jota käytetään kuvaamaan hullua tai epätavallista käyttäytymistä. "Are you stressed about the exam tomorrow? Because you’re buggin’ out!"

7. Schwing

Oletko innoissasi jostakin? Huuda vain ‘schwing!’, niin kaikki 90-luvun lapset kolmen kilometrin säteellä tuntevat itsensä nähdyiksi ja tarjoavat ylävitosia.

8. Fly

Vielä yksi tapa kuvata jotakin (tai jotakuta) siistiksi tai puoleensavetäväksi. Mitä voin sanoa? Tykkäsimme keksiä luovia synonyymejä 'coolille'.

9. Da bomb

Da bomb on 90-luvun slangia sille, että jokin on erinomaista. Esimerkiksi näin: "Dude, this show/music/place is da bomb."

10. Talk to the hand

Usein lauseen perään sanotaan: 'because the face ain’t listening', ja tämä torjuva lause toimii parhaiten, kun sen sanoja nostaa kämmenensä pystyyn. Se tarkoittaa käytännössä: 'Ole hiljaa, minua ei kiinnosta.' Monet 90-luvun riidat päättyivät näin.

11. Bounce

Paljon hauskempi tapa sanoa, että sinun on mentävä jonnekin tai lähdettävä. Oletko myöhässä tunnilta? "You gotta bounce!"

12. As if!

Tämä lause tuo saman tunnelman kuin ‘yeah, right!’ Sen teki suosituksi Clueless-elokuva (katso se nyt saadaksesi 90-luvun inspiraatiota), ja siitä tuli nopeasti koko sukupolven tapa olla eri mieltä jostakin asiasta. Luuletko, että puhut sujuvasti uutta kieltä ilman harjoittelua? As if!

Opi enemmän englantia ulkomaillaTutustu lisää
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin